Mezoterapija

Mezoterapija je naučna metoda koju je prvi počeo da primenjuje francuski doktor Mišel Pistor 1952. godine, primetivši da su se kod pacijenta kome je potkožno ubrizgan anestetik, ispravile bore i popravio kvalitet kože. 1987 je Francuska Akademija Medicinskih Nauka uvrstila mezoterapiju u tradicionalnu medicinu i primenjivana je u neurologiji, traumatologiji, ginekologiji i dermatologiji. Kasnije je počela da se primenjuje i u estetskoj medicini. Danas postoji International Society of Mesotherapy koje čini 14 zemalja članica, medju kojima su Francuska, Švajcarska, Engleska, Nemačka, SAD, a metoda se smatra jednom od najbezbednijih i najefikasnijih alternativa estetskoj hirurgiji. Pomoću ovog metoda otklanja se celulit i lokalno masno tkivo (kao što su podbradak,masno tkivo oko struka,stomak…), tretiraju se bore,alopecija(lokalna i difuzna ćelavost), sprečava se prerano starenje kože i stvaranje prvih bora,kao i bolna stanja vezana za uklještenja živaca (išijas,diskus,bolovi u vratu),koštano-zglobne i tetivne promene.

Kontraindikacije za ovu metodu lečenja su maligne bolesti hematopoetskog sistema(limfomi,trombocitopenije),teška oboljenja jetre i žučnih puteva,i teška bubrežna insuficijencija.

Lekaru morate prijaviti sva oboljenja i tegobe koje imate, kao i terapiju koju uzimate, radi pravilnog donošenja odluke o lečenju.

 

Mezoterapija je kutano i subkutano uvodjenje koktela mikro injekcijama. Na ovaj način nema sistemske resorbcije tj.dejstvo preparata se usko lokalizuje na tretiranu površinu koja može biti bilo koji deo tela. Efekti se postižu na dva načina: farmakološkim dejstvom preparata i fizičkom stimulacijom kože specifičnom tehnikom rada. Lokalizovano dejstvo preparata isključuje neželjene efekte, posle tretmana ostaju tragovi iglica na tretiranim zonama, koji nestaju posle 2-3 sata. Pojava manjih modrica na mestima uboda se mora smatrati očekivanom pojavom, a ponekad zbog povećane produkcije kolagena dovode I do pobošljanja efekta. Bol tokom mezoterapije je individualno zavisan.

Mezoterapijski rastvori ne sadrže nikakve hormonske komponente već se sastoje od registrovanih supstanci u sterilnoj ampularnoj formi,čija se kombinacija individualno određuje od strane lekara koji izvodi intervenciju,u zavisnosti od celokupnog zdravstvenog stanja klijenta i stepena i rasprostranjenosti promena.

Zbog specifičnosti tržišta u Srbiji postoji verovatnoća da neki od preparata nisu u svakom momentu dostupni, te je neophodno da se tretmani zakažu unapred najmanje nekoliko dana I da se prilikom zakazivanja precizira vrsta tretmana.

Za klijente koji dolaze prvi put neophodna je konsultacija.

Kod prvog dolaska Vas molimo da popunite obrazac Informisanog pristanka.